Innramming
Innramming er et håndverk som krever faglig kompetanse. Vi veileder kunden i valg av ramme, glass og passepartout, slik at resultatet blir av ypperste kvalitet. I vår butikk har vi et bredt utvalg av både rammer og passepartout som passer til ethvert behov.

Galleri J2 har utmerket kompetanse innenfor alle typer innramming. Vi har lang erfaring og god kunskap om hvordan ulike typer innramming kan framheve kvaliteten i et bilde. I tillegg til å framheve bildet, beskytter innramming også for sollys og syreskader, som kan fort påvirke både maleri, trykk og fotografi.
Spesialpassepartout
Som en av få rammeforretninger i Norge kan vi tilby illustrative spesialutskjæringer av alle typer passepartout. Dette kan gi bildet et morsomt løft og være det lille ekstra som gir bildet oppmerksomheten den fortjener. Du er selvfølgelig velkommen til å komme innom butikken og se eksempler på ulike typer utskjæringer.
Valg av glass
Hos oss finner du flere typer glass:
- Float glass (vanlig glass)
- AntiRefleks med 70% UV sperre
m.m.

Galleri J2 anbefaler bruk av AntiRefleks-glass, også kjent som Artglass. Glasset gir 70% UV-beskyttelse, som hindrer at bildet tar skade av sollys.
Oppspenning av lerret
På vårt verksted har vi god kompetanse og riktig verktøy for oppspenning av lerret på blindramme. Vi tar imot alle formater, stort eller smått.
Oppklebing
Oppklebing av foto eller andre typer bilder kan være vrient hvis du er uvant eller ikke har verktøy. Galleri J2 har flinke fagfolk som kan oppklebing av bilder i alle format. Vi passer på at sluttresultatet blir uten luftblærer eller bulker. Våre metoder sørger for at bildet ikke forringes over tid.

Galleri J2 tilbyr også laminering av bilder.
Taksering
Galleri J2 takserer ikke bilder, men kan henvise til kunsthandler Odd B. Johansen.
Tlf: 90141563
Grafikk
Galleri J2 tilbyr et stort utvalg originalgrafikk av kjente kunstnere. Grafikk er en betegnelse for diverse gjengivelsesmetoder av bilder og tekst. Verdien av et originaltrykk er avhengig fremstillingsmetode og antall trykk i serien. Et originaltrykk er alltid signert og nummerert av kunstneren. LITOGRAFI
Litografi er en plantrykk metode der motivet tegnes eller males på en kalkstein, som da trykkes på papir.

TRESNITT
Denne trykkmetoden anvender en treplate som trykkmetarial. Motivet skjæres inn i treplaten, og trykket blir preget av treets naturlige struktur.

LINOLEUMSNITT
Denne metoden anvender samme prinsipp som tresnitt, men linoleumsplaten gir et gjevnere resultat.

ETSNING
En metallplate påføres med voks og harpiks, motivet blir så risset inn i voksblandingen. Platen blir lagt i syrebad, og syren eter seg inn på deler av metallet som ikke er beskyttet av voks. Platen påføres blekk og trykkes på papir.

KOLDNÅL
Motivet skraveres på en kobberplate med nål, og blekk blir påført platen. Blekket setter seg i sporene på platen, og dette blir da trykket på papir.

MEZZOTINT
Kobberplaten ripes opp av et verktøy, og motivet skapes ved å polere eller skravere metallet. Denne metoden egner seg spesielt godt til nyansert gråtoner.

SILKETRYKK / SERIGRAFI
Silketrykk er en metode som tar i bruk stensiler for å påføre maling til papir eller lerret.

GICLÉE / DIGIGRAFI
Ciclée er betegnelsen for trykk som er skapt med digitale verktøy og trykket av avanserte blekkstråleskrivere.
Objektinnramming